pondělí 23. listopadu 2020

Grenadýrmarš

Grenadýrmarš 




Dneska byl k obědu Grenadýrmarš. A to bylo pošušňáníčko. Tady je recept.
Pro 4 osoby:
20 dkg těstovin (syrových, nevařených)
70 dkg brambor (uvařených ve slupce)
20 dkg škvarkové pomazánky (mohou být i rozemleté škvarky)
3 cibule
sladká paprika mletá, sůl, pepř, mletý kmín


Brambory uvaříme, anebo ještě lépe, co zbylo z předešlého dne. 


Těstoviny uvaříme ve slané vodě !!! 
Jakékoliv: šrouby, kolínka, vrtule ..... co Vám chutná nejvíce.


Na pánvičce na troše oleje mírně osmahneme cibuli, přidáme škvarkovou pomazánku, mletý kmín. Těsně před tím než přidáme brambory, dáme 3 lžičky sladké mleté papriky. 


Do připravené směsi (cibule ...) dáme uvařené brambory protlačené přes drátěné kolečko. Osolíme. 


Přidáme těstoviny, dochutíme solí a pepřem. 


Připravíme si salát z kysaného zelí: kysané zelí trochu rozkrájíme, přidáme cibuli a olivový olej. Podle chuti přidáme trochu cukru.


No a takto vypadá talíř po Grenadýru. Kdo má rád trochu ostřejší Grenadýr, přidá si chilli omáčku. Nejraději máme tuhle na fotce. 

Přeji všem dobrou chuť
Vaše babička Věrka

4 komentáře:

  1. Vypadá to zajímavě. Ještě jsem to nejedla.

    OdpovědětVymazat
  2. Věrko, tak tohle jídlo neznám. Zeptám se manžela, jestli by to jedl. Dík za tip, někdy nevím, co vařit.

    OdpovědětVymazat
  3. Granadírsky pochod, tak toto nazývala moja babka, keď nám ho varievala.☺️
    Mňam, vyzerá to dobre.🙃 Len ja nie som na štipľavé chute.

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem o tom slyšela od kolegyně, ale ještě jsem to nejedla... 😯

    OdpovědětVymazat