pátek 21. srpna 2020

Řízky líné hospodyně

Ano, přiznám se bez mučení. Jsem líná hospodyně, nerada vařím.



Mám pro vás tenhle perfektní recept, možná ho znáte, ale stejně vám recept na "Řízky líné hospodyně" připomenu. Určitě ho znáte pod jiným názvem, a taky tak trochu jinak. Ale tady tento recept se mi zdá nejlepší a pro líné hospodyňky úplně super.


Recept: potřebujete maso na řízky, je jedno jaké (vepřové, kuřecí, králičí, z divočáka)
na cca 4 řízky
1 malý bílý jogurt
1 vejce
1 malá lžička Podravky
Všechno dohromady smícháme a řízky vložíme do připravené směsi. Maso NESOLÍME !!!! Necháme do druhého dne v lednici.


Vidličkou vylovíme naložený řízek a dáme do strouhanky. Pouze do strouhanky.

 


Obaleno ve strouhance a můžeme začít smažit. Smažím na sádle anebo na oleji.





Zapomněla jsem nafotit smažení, tak máte fotku "jako" smažení na sádle. 




A tady máte smažené řízky, položené na ubrousku.




A tady už není na talíři nic, snězeno, zbylo jenom pár kousků řízků. A trochu bramborového salátu. Ale ten až příště.

Přeji krásnou pohodovou sluníčkovou sobotu
Vaše babička Věrka



Žádné komentáře:

Okomentovat