V d o l e č k y
podle mojí babičky - ze Sence u Rakovníka
nevykynuté těsto a tady na fotce už krásně vykynuté těsto
2. zpracování těsta
a) těsto rozkrájené na kousky b) vytvořené bochánky (jako na buchty)
A opět necháme kynout - asi tak 15 minut (přikryjeme utěrkou)
3. tvoření vdolečků
Z každého bochánku vytvoříme vdoleček - a opět necháme kynout
tentokrát tak asi 10 minut
a koukám: jeden velký, jeden malý, jeden ..........
4. opékání vdolečků
Vdolečky opékáme nasucho - nejlépe na kovové pánvičce - bez tuku !!!
Kdo má doma plynová kamna, tak má takovou karborundovou desku (kulatou) -
tak na té desce se opečou vdolečky - NASUCHO, bez tuku !!!!
Vdolečky máme opečené - potřeme: hruškovýma povidlama - jiná nebrat (mají specielní chuť)
posypeme: strouhaným tvarohem
ozdobíme: zakysanou smetanou (zředěnou trouchou šlehačky)
5. a dáme se do jídla
Takhle krásně vypadají vdolečky podle mojí babičky.
A když do nich kousnete a ....
.... zakysačka, tvaroh, povidla a nakonec vdoleček .....
tak máte špinavou pusu a ......... a já vzpomínku na prázdniny u babičky
Přeji všem dobrou chuť
Vaše babi Věrka
Věruško, moc Tě zdravím a děkuju za Tvoji vzpomínku na babičku a recept na vdolečky. Dělám podobné, jen peču v troubě. Tvoje vdolečky vypadají moc dobře, hned bych si dala... Hezký víkend, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Vypadají velmi chutně, hned bych si dala... My vdolky nikdy nedělali... Maximálně lívance :-D
OdpovědětVymazat